22. Pohádkový den s Václavem V., Vydrou zvaným...

 ... na hradě Točník a městečku Žebrák 21. 6. 2024 v nádherné atmosféře i počasí viz přiložené fotografie Marcela Bergera, které jsou volně k použití.


Na hradě Točník nás přivítal kastelán Petr Zemánek, který byl pasován na rytíře Petra von Zemánek. Novým minstrem pro moto-čuníky Čezeta Strakonice se stal Václav Říha. Deset nejlepších dětských kreseb i pastelkami Koh-i-noor bylo odměněno a následně autoři pasováni na pohádkové malíře. Na hradě bylo vzpomenuto 10 let kralování VV.Vzv a 30 let od založení JCCR a ATIS-ATIC ČR.

Hlavní program se odehrál na náměstí u kašny, kam král přejel z hradu kočárem. Pohádková družina použila jiné dopravní prostředky v čele s Vladislavem Slezákem - hlavním organizátorem.
Uskutečnily se jednání o založení dvou Pohádkových kanceláří na hradě Točník a náměsti v Žebráku.

Mnoho dětí znalo a zazpívalo hymnu destinace Pohádkového království České pohádkové akademie od Ivo Jahelky, zkusilo si moderní tanec, pohádkové znalosti aj.

Velké poděkování patří zástupcům hradu Točník i městečka Žebrák. Více na Facebooku Pohádkové království, pohadkovekralovstvi.cz, v Pohádkovém zpravodaji č. 25...

Za PK ČPA
kancléř Marcel Goetz a spol., tel. 602 443 

Foto: Marcel Berger
Pro zvětšení fotografie stačí kliknout myší.
Dalších více než 100 obrázků naleznete:













Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dvě nové Turistické vizitky v Písku...

Zažij město s KČT ČPA 30. - 31. 8. 2024 aneb po 4 věžích Č. Budějovic se 4pohledem. Hvězdicové 4akce 2024