Zpráva z Holiday World a Region World 15. - 17. 3. 2024, Praha Letňany

Destinace Pohádkové království České pohádkové akademie vyjadřuje velkou spokojenost a poděkování za organizací světového veletrhu. Představili jsme světu náš projekt na rozvoj DCR se zaměřením na děti a dospělé s fantazií viz  přiložené fotografie, volně k použití, od Lenky Goetzové.


Vernisáž letošní putovní výstavy "30 let od založení JCCR a ATIS-ATIC ČR. Nejhezčí turistické pohlednice, vizitky a kalendáříky 2024". Výstavu zahájil prezident Agentury Dobrý den Miroslav Marek, první zprava. Na vytváření podmínek pro CR po roce 1989 zavzpomínal Rostislav Hošek druhý zleva. Účastníci si připili Platanem z jihočeského Protivína.



V sobotním podiovém vystoupení jsme představili akce na rozvoj DCR s KČT, Českými rekordy, Turistickým deníkem a Českou pohádkovou akademií. Informovali jsme o zrušení obou regionálních TIC  v Praze i domu CR Orbis za minulé vlády. Bohužel dodnes nedošlo k napravení. DCR tak nemá v ČR "hlavu". Je vytvořeno mnoho destinací a výsledkem je zbytečná konkurence, neschopnost vzájemné komunikace a dohody na zajištění společné propagace viz letošní neúčast několika krajů.



Nedělní pohádkové odpoledne zahájil Ivo Jahleka na Hlavní podiu. Jeho Veličenstvo Václav V., Vydra zvaný s průvodem navštívil expozici Klubu českých turistů.




Děkujeme za přijetí ve vinotéce z Lednice.



V expozici Indonézie nás přivítala paní velvyslankyně, třetí zprava. Byl předveden telemost s naší Pohádkovou destinací na Bali v režii rodiny cestovatele Jiřího Hrušky.




Na Hlavním podiu veletrhu byla pasována Lenka Kavková na ministryni pro Bitvu u Jankova. Předány diplomy a odměny za 27. ročník soutěží o Nejhezčí turistickou pohlednici, vizitku a kalendářík. Byl vylosován sběratelský 4pohled za 12. ročník Měsíce věží a rozhleden, který získává horské kolo Galaxy od Cyklošvec s předáním při Švejkově neděli v Písku 1. 9. 2024.



Jaroslav Pešek po předložení vyplněného Pohádkové pasu, byl pasován na Pohádkového vandrovníka s možností studovat na České pohádkové akademii až po titul Pohádkolog...


Vladislav Slezák pozval přítomné na 22. Pohádkový den na hrad Točník 21. 6. 2024.




Ivo Jahelka se sborem Pohádkových ministrů představil a zazpíval hymnu destinace Pohádkového království ČPA. Pohádkové odpoledne jsme ukončili autogramiádou v expozici Muzea Fantastických kouzel a iluzí Pavla Kožíška.



Všechna sláva polní tráva.


Děkujeme všem přátelům, organizátorům... za spolupráci a těšíme se na další pohádková setkávání

Václav Vydra, Marcel a Lenka Goetzovi, Ivo Jahelka, Lucia Štefanová, František Tylšar, Lenka Kavková a Jankovští zbrojnoši, Josef Vaněk z Českých rekordů, Láďa Slezák z Dvojky, Hynek Klimek alias Vererčák, Jirka Hruška z Bali, Jiří Šátava za Pohádkovou potravinu...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Okolo Zbraslavi - pozvánka na pochod

Zahájení 12. ročníku Měsíce věží a rozhleden v Senátu Parlamentu ČR 5. 9. 2023