Zpráva z veletrhu Svět knihy 11. - 14. 5. 2023, Výstaviště Praha 7

Propagace destinace Pohádkového království České pohádkové akademie s Centrální kanceláří v Muzeu fantastických iluzí Paval Kožíška se vydařila.


Každý den jsme představili v 11.00 a 14.00 zajímavosti: 135 let KČT, Veverčáka a Bosonožku s H. Klimkem, překlad Osudů dobrého vojáka Švejka do francouštiny, Pohádkové a Tajemné mapy, Posvátná místa šumavských plání... nabízeny byly Pohádkové pasy, Turistické vizitky, deníky, známky (J. Hašek, K. Klostermann, A. Sedláček), cyklomapy, Platan, Balady pro zlepšení nálady Ivo Jahelky, pohádky B. Stlukové aj

Přiložené fotografie Lenky Goetzové a Františka Tylšara jsou volně k použití.


Představení akcí KČT - Prahou turistickou a 135 let KČT.


Překlad Osudů dobrého vojáka Švejka do francouštiny, 
překladatel Beno Meunier druhý zprava.


č. 6259 František Tylšar s Literáty na trati.


č. 6268 Dominik Tyl, ilustrátor a printmaker, strávil cestováním s kaprem Jakubem mládí. Byl nadšený, že pohádkový projekt vzkvétá. Sám si erb Jižních Čech pohádkových vytetoval na ruku. To jsou pro nás krásná setkávání, vždyť TV večerníčky s kaprem Jakubem mohly být dávno natočeny viz pilot pro ČT na Youtube "20 let Jižních Čech pohádkových s J.Kerlesem". Pohádkové knihy B.Stlukové i tři CD "Jakuba" od Z.Trošky, V.Vydry, M.Hrušky, J.Goetzové natočené s Českým rozhlasem, jsou stále v nabídce Radioservisu i u knihkupců.



č. 20230511, 20230512 Bylo to krásné, mnoho zážitků, radosti...

Na setkávání se těší a všem organizátorům děkují
Marcel a Lenka Goetzovi, František Tylšar, Hynek Klimek, Radek Gális...

P.S. Na příští rok plánujeme vystoupení Ivo Jahelky s Pohádkovými ministry, vernisáž výstavy ke "30 letům JCCR a ATIC ČR s Nejhezčími turistickými pohlednicemi, vizitkami a kalendáříky 2024".

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Okolo Zbraslavi - pozvánka na pochod

Zahájení 12. ročníku Měsíce věží a rozhleden v Senátu Parlamentu ČR 5. 9. 2023