Zpráva z 20. Pohádkového dne, středa 14. 9. 2022, Železná Ruda

Jeho Veličenstvo Václav V., Vydra zvaný s Jeho Jasností Vévodou Valdštejnem byli v 9.30 vřele přivítáni v Železné Rudě. Celý program se odehrál v aule ZŠ Karla Klostermanna, neboť Šumava byla opravdu deštivá. Bohužel nebylo možné uskutečnit připravenou projižďku kočárem s průvodem dětí městem. Představení Turistických vizitek 20. Pohádkový den, pasování v Železné Rudě a Český den s českými vlajkami se odehrálo v úvodu setkání.

Dvanáct nejlepších dětských autorů pohádkových kreseb a maleb bylo odměněno pasováním mečem a Pohádkovým pasem na "Pohádkové mistry výtvarné". Spisovatel Hynek Klimek představil pohádky o Veverčáku a Bosonožce. Jeho Veličenstvo přečetlo úvodní pohádku jak se Veverčák objevil v našem světě aby vrátil české pohádky Česku. Rovněž pozval přítomné na svůj Královský dvůr do Malčan první neděli po Velikonocích na 8. ročník Koblihobraní, kde se soutěží o nejlepší dovezenou koblihu. Následně si každý může odvézt koňské koblihy na svoji zahrádku pod rajčata. Vévoda Valdštejn naučil starší žáky "prchat", předvedl svoje velitelské schopnosti a jmenoval hraběte "von Puklice". Všem bylo doporučeno kreslení českými pastelkami Koh-i-noor.
Poděkování za přípravu a organizaci vyslovilo Jeho Veličenstvo, Jeho Jasnost a přítomní Pohádkoví ministři všem organizátorů ze Železné Rudy. Zvláštní poděkování s diplomkem a Prestižní cenou ČPA věnovalo Jeho Veličenstvo vedoucí enviromentálního centra Báře Kučeravé, panu starostovi Filipu Smolovi a řediteli ZŠ Ctiradu Drahorádovi.
Přiložené fotografie Lenky Goetzové svědčí o příjemné a tvůrčí atmostvéře a jsou volně k použití.

Na setkávání se těší
Marcel a Lenka Goetzovi, Bára Kučeravá, Hynek Klimek, Lucia Štefanová, František a Jana Vitákovi...

P.S. Hledáme obec či město pro 21. ročník Pohádkového dne v roce 2023.













Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Okolo Zbraslavi - pozvánka na pochod

Zahájení 12. ročníku Měsíce věží a rozhleden v Senátu Parlamentu ČR 5. 9. 2023