Zpráva z 2. ročníku Švejkovy neděle v Písku 4. 9. 2022

Děkujeme všem účastníkům a organizátorům za krásný den na nádvoří Prácheňského muzea a Přemyslovského hradu v Písku, ale i v Putimi, Ražicích, Protivíně... v Jižních Čechách pohádkových s Českou pohádkovou akademií, Klubem Českých Turistů, CykloŠvec, Platanem, Koh-i-noorem... Zvláštní poděkování patří Prácheňskému muzeu a TIC Písek.


Přiložené fotografie od Lenky Goetzové jsou volně k použití:

Příprava na předávání horského kola za 10. ročník Měsíce věží a rozhleden 2021.



Množství 430 pěších i cyklo turistů nás příjemně překvapilo včetně účasti desítek psů a jednoho koně.


Tradicí Švejkovy neděle se stává kulturním setkáním s význačnými osobnostmi, výstavou, besedou, autogramiádou od 14.00 v místě startu a cíle.
Letos nás navštívili - zprava: vnuk Jaroslava Haška Richard, spisovatel Hynek Klimek s Veverčákem a Bosonožkou, Pohádkový ministr míru a smíření, tambor Josef Pařízek, Pohádkový kancléř Marcel Goetz, majitel CykloŠvec Karel Švec, cestovatel Pavel Pavel, senátor Tomáš Fiala.





Letošní putovní výstavy KČT ČPA "40 let strakonické Moai, Nejhezčí turistické pohlednice, vizitky a kalendáříky roku 2022" zahájil poutavým vyprávěním a vzpomínkami cestovatel Pavel Pavel.


č. 4487 Společné foto účastníků setkání.




Richard Hašek vzpomenul na Radka Pytlíka a jeho poslední studii o anabázi J. Švejka. Hynek Klimek oznámil zrození Veverčáka Zdravíka v Píseckých horách v pohádkách o věžích a rozhlednách. Přípitek na rozvoj turistiky a dalších akcích s J, Švejkem pronesl pan senátor Tomáš Fiala.



Cíl do 17.00 stihli i "Braří v triku na kostitřasech".


Na další setkávání se těší

Marcel a Lenka Goetzovi, Jaroslav Pospíšil, Karel Švec, Vojta Srb, Josef Pařízek, Hynek Klimek, Lucia Štefl, Jiří Franc...

P.S. Anabáze J. Švejka k zahájení 11. ročníku Měsíce a rozhleden se uskuteční 28. 9. 2022:
9.00 před Radniční věží v Č. Budějovicích, 9.45 Vodňany TIC, 10.15 Protivín restaurace Platan, 11.00 Písek Děkanský kostel věž, 11.45 Putim Diorestaurant, 12.30 Ražice TIC semafor, 13.45 Čičenice kemp, 14.30 Štěkeň bludný kámen K. Klostermanna, 15.30 Strakonice hrad Rumpál. Můžete se přidat v uvedeným místech a časech i jet se Švejkem na kole nebo autem.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Okolo Zbraslavi - pozvánka na pochod

Zahájení 12. ročníku Měsíce věží a rozhleden v Senátu Parlamentu ČR 5. 9. 2023